Doen! Twee keer per week asperges

Klinkt goed toch, twee keer per week asperges? Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Hier zijn een paar hele goede redenen voor. En die deel ik natuurlijk graag met je.

Waarom 2x per week asperges:

  • Asperges bevatten veel gluthation, oftewel ‘de koningin van de antioxidanten’. Je lever gebruikt deze stof om afvalstoffen te ontgiften én ruimt er schadelijke vrije radicalen mee op (restproducten van natuurlijke lichaamsprocessen).
  • Asperges zitten bomvol zwavelhoudende aminozuren, zoals MSM en asparagusinezuur (daarom ruikt je plas zo sterk na het eten van asperges), inuline (voeding voor je darmen), en vitamines B, C en K.
  • Asperges zijn vochtafdrijvend door mineralen als kalium (wat weer heel goed is voor je nieren).
  • En, last but not least, mijn favoriet: asperges laten je bloedsuikerspiegel niet snel stijgen! Dat levert veel gezondheidsvoordelen op, waaronder meer energie en een goede spijsvertering.

Combineer asperges altijd met goede vetten en eiwitten, zoals zalm, een saus van roomboter, ei en lekkere verse kruiden zoals platte peterselie.

Nog een paar tips:

  • Door asperges te stomen behoud je meer voedingsstoffen dan wanneer je ze kookt.
  • Gebruik de schillen (en eventueel de overgebleven asperges) om een mooie soep van te maken.
  • Tot slot: asperges kun je ook heel goed als lunch eten. Alleen even een eitje koken en je hebt het in een handomdraai op tafel staan. Gegarandeerd de hele dag duurzame energie!

Wil je meer tips over een gezonde leefstijl? Volg mij dan op Instagram en LinkedIn en ontvang elke week een update!

Blogs die jij misschien ook interessant vindt:

Menu