Ik breng de tekorten in kaart, maak ik een plan op maat voor suppletie en geef tips voor een natuurlijk voedingspatroon

Orthomoleculair advies

Wat is orthomoleculaire therapie? Orthomoleculaire geneeskunde streeft ernaar om het lichaam voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid aan te bieden. Voedingsstoffen die door het lichaam optimaal gebruikt kunnen worden om gezond te worden of te blijven.

Ik breng de tekorten in kaart, maak ik een plan op maat voor suppletie en geef tips voor een natuurlijk voedingspatroon

In de huidige maatschappij hebben veel mensen tekorten vanwege verschillende oorzaken. Levensomstandigheden met te veel stress en/of een voedingspatroon met veel bewerkt voedsel in combinatie met gifstoffen van bespoten voedingswaar die men binnen krijgt. Een aanvulling van vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren etc. is daarom vaak noodzakelijk. Gedurende het hele behandeltraject breng ik de tekorten in kaart en maak ik een plan op maat voor suppletie. Ook geef ik tips voor een natuurlijk voedingspatroon.

Ik werk samen met verschillende supplementmerken, zoals Eqology, Vitakruid, Vitals, Bonusan etc.

Supplementenscan: advies op maat

Soms wil je alleen weten welke vitaminen en mineralen jouw lichaam nodig heeft, zonder een compleet consult. Kies dan voor de Supplementenscan. In 30 minuten test ik eventuele tekorten van vitaminen & mineralen. Ik kan je vervolgens adviseren welke supplementen je nodig zou hebben, in welke dosering, voor hoe lang, en van welk merk. Op deze manier heb je in een halfuur een persoonlijk supplementen-advies.

Goed om te weten: in een regulier consult zit de Supplementenscan altijd inbegrepen!

Weet wat je koopt

Helaas is er nog veel onwetendheid over supplementen en zijn er veel mensen die de verkeerde supplementen voor zichzelf kopen. Zo kan supplement van merk X voor de een prima werken, maar hoeft het voor jou niet het beste supplement te zijn. Wat iemand nodig heeft, is heel individueel. Daarnaast is ook de vorm waarin supplementen worden aangeboden, belangrijk. Zo werken goedkopere consumentenmerken vaak met magnesium in de vorm van oxide, maar oxide kun je helemaal niet oraal opnemen (dat is dus dure plas!). Magnesiumoxide is juist geschikt voor opname via de huid. Wil je het toch liever oraal innemen, dan heb je taurine, malaat, citraat of bisglycinaat nodig.

Weet daarom wat je koopt. Het is jammer (ook van het geld) om supplementen te kopen die je niet nodig hebt. Met de supplementsscan weet je zeker dat de juiste vitaminen en mineralen aanschaft.

Wist je dat…

… je supplementen bij mij ook kunt nabestellen? Je bestelt ze eenvoudig online en ik zet ze voor je klaar om af te halen. Uiteraard kan ik ze ook versturen (bij een bestelling boven de €50,- is de verzending gratis).

Bovendien ontvang je bij mij 10% korting op de producten van Vitakruid én 15% op de Omega 3-producten van Care by Nature.

Menu