Mijn ontdekking van de natuurgeneeskunde

Stéphanie Floor is natuurgeneeskundig therapeut in Baarn, Midden Nederland.

In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met natuurgeneeskunde. Ik had de jaren ervoor gestudeerd, was aan de slag gegaan in uitdagende commerciële omgevingen en had een overvolle (sociale) agenda. Maar toen kwam de omslag. Ik merkte dat de koek op was en dat ik roofbouw had gepleegd op mijn lichaam. Hoe nu verder?

Precies in deze periode kwam ik in aanraking met bioresonantie. Ik had al jaren last van een huis-tuin-en-keuken klacht, maar wat ik ook probeerde, het verdween niet. Niet geheel toevallig adviseerde iemand mij om eens bij een bioresonantie therapeut langs te gaan. Binnen vier weken was mijn klacht verholpen en er ging een wereld voor mij open. Het enige wat ik dacht was: waarom wist ik niet dat dit bestond? Meer mensen kunnen baat hebben bij de geneeskracht van de natuur en die van henzelf!

Stéphanie Floor is natuurgeneeskundig therapeut in Baarn, Midden Nederland.

Veranderende levensstijl

Dit gevoel inspireerde mij dusdanig dat ik besloot stap voor stap mijn levensstijl te veranderen. Ook ging ik allerlei opleidingen op dit gebied volgen en verdiepte ik me in andere geneeskundige systemen. Ik wilde alles doen om mijn lichaam en geest op orde te krijgen. Het heeft geholpen. Als partner van, als moeder van, als ondernemer, als mens: ik sta volledig anders in het leven en ik wil andere mensen helpen om hier ook te komen.

Ontwikkeling tot natuurgeneeskundig therapeut

Daarom heb ik mij de afgelopen tien jaar, naast mijn werk in het bedrijfsleven, ontwikkeld tot bioresonantie therapeut, energetisch en regressietherapeut en orthomoleculair therapeut. De basis van mijn opleiding is een lichaamsgerichte psychotherapie waarbij de focus ligt op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. Het is een combinatie van drie ‘grote’ bestaande geneeskundige systemen: de Oosterse natuurgeneeskunde, de traditionele Chinese natuurgeneeskunde en de Westerse natuurgeneeskunde. In een consult komen al deze disciplines samen, waarbij de klacht het startpunt is van een holistisch onderzoek naar de werkelijke oorzaak.

Als natuurgeneeskundig therapeut geloof ik in de helende kracht van de natuur. Ieder mens is uniek en daarmee ook zijn klachten. Ik maak voor iedereen een eigen behandelplan, gericht om de oorzaak van de klachten weg te nemen en de symptomen te bestrijden.

Lees meer over mij en de manier waarop ik werk in mijn behandelingen, mijn diploma’s en certificaten of mijn werkwijze.

‘Ik geef je slechts een duwtje in je rug, jij bent zelf de sleutel tot genezing!’

Diploma’s en certificaten

Stichting Ortho Health Foundation, Orthomoleculair Therapeut – 2022

Bioresonantie Academie, Bioresonantie – 2022

Vita Opleidingen, bij- en nascholing Chakra psychologie – 2022

Vita Opleidingen, bij- en nascholing Ideomotoriek – Ratio-intuïtieve Methodiek – 2021

Instituut voor Eclectische Natuurgeneeskunde, Registeropleiding E.E.N.® Therapeut – 2021

Con Amore Opleidingen, Medische Basiskennis – Sep 2015 – Dec 2016

Zonnevlecht Academie, Detox coach – 2015

Zonnevlecht Academie, Natuurvoeding – 2013

Universiteit van Amsterdam, Master Politicologie – 2008

Universiteit Utrecht, Bachelor Psychologie – 2005

Stéphanie Floor Natuurgeneeswijze is een erkende natuurgeneeskundige praktijk en aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. Dit betekent dat ik continu nascholing volg om mijn diploma’s up-to-date te houden. Daarnaast vallen de consulten onder alternatieve (of complementaire) geneeswijzen en worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Afhankelijk van jouw ziektekostenpakket krijg je de consulten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Ik ben op werkdagen bereikbaar via telefoone-mail of WhatsApp. Of vul het contactformulier in.

Naam *
Dit is een verplicht veld
Telefoonnummer
Dit is een verplicht veld
E-mail *
Geef een geldig e-mailadres op.
Bericht
Dit is een verplicht veld
26 - 4 = ?
Enter the equation result to proceed
Menu