Tijdens koude en donkere winterdagen heb ik altijd zo’n zin in verwarmende drankjes! De komende week deel ik drie heerlijke recepten: de klassieke Warme Anijsmelk (ken je die nog van vroeger?), de kruidige Golden Milk boordevol kurkuma, en een romige Warme Chocolademelk. Vandaag de Golden Milk! Welke ga jij als eerste maken?
Golden Milk, ofwel kurkuma latte, wordt vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen. Het hoofdingrediënt is kurkuma (geelwortel), een specerij met krachtige eigenschappen. Het is onder meer ontstekingsremmend, een antioxidant, ondersteunt de spijsvertering en helpt het immuunsysteem. En heel belangrijk: het is lekker! (dus gebruik gerust vaker in je gerechten).
Het is een fijne, zachte, warme drank (bij zoetige trek) in de avond. Ook te maken met oerzoet 😉
Ingrediënten voor 1 kop:
- 200 ml (plantaardige) melk
- Snuf zwarte peper
- 0,5 tl kurkuma
- 1 cm gember in plakjes
- 1 kaneelstokje
- 2 kardemompeulen gekneusd
- Kneepje rauwe honing of oerzoet
Zo maak je het
Plet de kardemom met de platte kant van je mes of in de vijzel. Doe de (plantaardige) melk samen met de kruiden en rauwe honing of oerzoet in een steelpannetje. Laat het geheel warm worden op zacht vuur (niet laten koken). Zeef de golden milk en giet het vervolgens in een lekkere grote beker.
P.S.: oerzoet is een natuurlijke zoetstof afkomstig van gedroogd suikerrietsap. Het is een minder bewerkte vorm van suiker dan geraffineerde witte suiker, waardoor het meer van de oorspronkelijke voedingsstoffen van het suikerriet behoudt. Gezond? Mwah, eerder minder ongezond dan suiker 😉
Wil je meer tips over een gezonde leefstijl? Volg mij dan op Instagram en LinkedIn en ontvang elke week een update!