Die lat? Die kan best lager (soms)!

De afgelopen weken heb ik even niets gepost. Waarom niet? De lat moest even wat lager. Dat gaf rust. Elke post kost immers tijd, aandacht en energie. Ja, het is leuk én ik krijg leuke reacties (sommigen zijn zelfs weer gaan sporten of hebben kleine aanpassingen gemaakt in hun voedingspatroon!). Dat is natuurlijk super – dus het liefst post ik elke dag – maar het is niet haalbaar. Niet in combinatie met al mijn andere ambities, plannen en natuurlijk mijn privéleven.

Al die ambities en plannen duizelen me soms. Alles is enorm leuk en het brengt me ver, maar soms werk ik aan te veel dingen tegelijk (valkuil!) en moet ik eigenlijk ook ’s nachts werken om alles gedaan te krijgen 😉. En dan heb ik het nog niet eens over de aprilmaand, met drie jarige kinderen, mijn eigen verjaardag, alle partijtjes, traktaties, zieke huisdieren en natuurlijk de meivakantie.

Op een gegeven moment nam ik geen telefoontjes van vriendinnen meer aan op m’n vrije dag, want “dat zou weer tijd kosten”. Zo wil ik niet leven. Het was een duidelijk signaal, waardoor ik uiteindelijk toch gemakkelijk de beslissing nam om dingen los te laten, zoals posten. Het gaf een bevrijdend en kalm gevoel.

Intussen loopt mijn praktijk voor natuurgeneeswijze als een trein. Dat én de zorg voor mijn cliënten heeft mijn eerste prioriteit op werkgebied. Daarnaast werk ik aan één nieuw plan, dat ik na de zomervakantie wil lanceren. En plannen 2, 3 en 4? Die staan nog even in de ijskast en volgen later…

Gelukkig is m’n inspiratie voor posts weer gaan stromen. Vanuit creatie en niet vanuit wilskracht (een essentieel verschil voor mij!). Volgende week volgt er een post over ‘aarden’. Echt een heel interessant en leuk onderwerp én makkelijk toepasbaar op je gezondheid!

Dus, ik ben er weer! Wil je meer tips over een gezonde leefstijl? Volg mij dan op Instagram en LinkedIn en ontvang elke week een update!

Blogs die jij misschien ook interessant vindt:

Menu