Tot slot vandaag mijn laatste recept van een verwarmende drank. Eéntje uit de oude doos, want zo dronken wij vroeger thuis altijd warme chocolademelk. Natuurlijk pimp ik het recept een beetje naar nu. Koop allereerst een goede natuurlijke cacao, het bevat van nature stoffen die je stemming verbeteren en je lichaam voorzien van waardevolle antioxidanten.
Ingrediënten voor 1 kop:
- 200 ml melk (vol of halfvol)
- 1 eetlepel pure cacaopoeder (ongezoet)
- 1 theelepel rauwe honing of oerzoet
- Optioneel voor extra romigheid: 25 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
- Een snufje kaneel, vanille-extract of een klein beetje cayennepeper kan heel lekker zijn
Zo maak je het:
- Verwarm de melk: giet de melk in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Laat de melk langzaam warm worden, maar voorkom dat deze kookt.
- Mengen: meng de cacao en de rauwe honing of oerzoet in een grote mok. Voeg een paar eetlepels warme melk toe en roer tot een glad mengsel zonder klontjes.
- Combineer: voeg het cacao-suikermengsel toe aan de warme melk en blijf roeren tot het goed gemengd is.
- Smelt de chocolade (optioneel): voeg de pure chocolade toe aan de melk. Blijf roeren totdat de chocolade volledig is gesmolten en de chocolademelk romig is.
- Breng op smaak: voeg een snufje kaneel, vanille-extract of een klein beetje cayennepeper toe en schenk in de mok.
Geniet van deze rijke, romige chocolademelk gemaakt met pure cacao!
Heb je een van de drie warme dranken geprobeerd? Laat het weten! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 😊
Wil je meer tips over een gezonde leefstijl? Volg mij dan op Instagram en LinkedIn en ontvang elke week een update!