Januari is opladen, de lente is vernieuwing!

Voor mij is januari de maand om rustig aan te doen. Te verstillen, rust en een moment van reflectie. Tijd om terug te blikken (hoe ging het?) en dan daarna langzaamaan vooruit te kijken (wat zijn mijn plannen?). De echte creatie, actie, nieuwe ideeën en energie ervaar ik bij de lente. Dat is voor mij het moment om nieuwe ideeën in beweging te zetten. De natuur ontwaakt dan ook uit haar winterslaap, er komen weer blaadjes aan de bomen en eerste planten staan in bloei.

Eind 2022 deelde ik de twee intenties die ik had voor 2023. Allereerst wilde ik meer tijd en aandacht hebben voor mijn gezin. En ik wilde meer mensen ondersteunen bij hun gezondheid.

Mijn tweede voornemen nam vrij snel een vlucht, want in 2023 mocht ik meer dan ruim 200 mensen helpen. Elke dag word ik weer blij van mijn missie om mensen te ondersteunen bij hun gezondheid en ze te helpen om lekker in hun vel te zitten. Check!

Het voornemen om ‘meer tijd voor het gezin’ te maken, liet wat langer op zich wachten. Veel energie en aandacht ging naar mijn praktijk. De zomervakantie was daarom een mooi moment om her wat bij te sturen. Sindsdien staat deze intentie meer in de spotlicht en houd ik mijn werk-privé-balans beter in de gaten. Dat betekent soms ook om activiteiten níet te doen. Wat voor mij heel belangrijk is: de tijd met mijn gezin in rust door te brengen. Ik vaar er goed bij en merk het ook aan de kinderen. Zij zijn elke dag mijn spiegel, of ik het nu leuk vind of niet.

Door de rust in de zomer ontstond er ruimte en energie voor plannen die in de ijskast stonden, zoals structureel leefstijltips op social media delen (wat ik nu sinds het najaar doe!) en werken aan speciale workshops voor het bedrijfsleven. Deze Boost your Health-workshops zijn gericht op medewerkers en gaan over een gezonde leefstijl. Denk aan voedings- of bewegingsadvies of hoe je aan je mentale gezondheid kunt (blijven) werken. Laagdrempelige workshops met tips en handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Uiteraard kom ik hier later nog uitgebreid op terug!

 

Blogs die jij misschien ook interessant vindt:

Menu