3x winterwarme drankjes: Warme Anijsmelk (2)

Vandaag deel twee van de heerlijke verwarmende dranken: Warme Anijsmelk. Ken je het nog van vroeger? Ik herinner mij een geel pak met blokjes anijs en suiker. Dit recept is iets gezonder en nog steeds lekker voor als je niet kunt slapen, ook voor kinderen. Anijs heeft namelijk kalmerende eigenschappen. Ook helpt het bij een gezonde spijsvertering. Het kan een opgeblazen gevoel, maagkrampen en indigestie verlichten.

Ingrediënten voor 1 kop:

  • 200 ml melk (vol of halfvol)
  • 1 theelepel anijszaadjes
  • 1 theelepel honing of oerzoet (optioneel, naar smaak)
  • Snufje kaneel (optioneel, voor extra warmte)

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk: giet de melk in een steelpannetje en zet op laag vuur. Voeg de anijszaadjes (die kun je eventueel kneuzen) toe en roer zachtjes door. Laat de melk langzaam verwarmen, maar zorg dat deze niet kookt.
  2. Trek de smaken: laat de melk ongeveer 5-10 minuten op laag vuur staan, zodat de smaak van de anijszaadjes goed kan intrekken. Roer af en toe. Haal de melk tot slot door een zeef om de anijszaadjes te verwijderen.
  3. Zoet naar smaak: voeg honing of suiker toe en roer goed door tot het is opgelost. Schenk de warme anijsmelk in een mok en voeg eventueel een snufje kaneel toe als garnering.

Wil je meer tips over een gezonde leefstijl? Volg mij dan op Instagram en LinkedIn en ontvang elke week een update!

Blogs die jij misschien ook interessant vindt:

Menu